Ako nainštalovať komínový ventilátor Gemi?

Ako nainštalovať komínový ventilátor Gemi?

Jednou z mnohých vlastností komínového ventilátora od Gemi Elettronica je, že inštalácia je na vlastnú päsť.
Nie je potrebný špecializovaný technik, ak máte trochu skúseností s komínom, môžete to urobiť sami.

Komínový ventilátor od Gemi Elettronica sa dá namontovať na akýkoľvek komínový komín, bez ohľadu na jeho tvar. Dá sa namontovať na okrúhle komíny, ako aj na štvorcové alebo obdĺžnikové komíny.

Ak máte okrúhlu oceľovú rúru, musíte uviesť vonkajší priemer a Gemi Elettronica poskytne komínový ventilátor s korektným veľkosťou okrúhleho adaptéra.
Musíte uviesť vonkajší priemer, pretože adaptér na základe komínového ventilátora musí byť vložený vonku z komínového výstupu.

Naopak, ak má výstup komína štvorcový alebo obdĺžnikový tvar, Gemi Elettronica poskytne komínový ventilátor s sadou nastaviteľných držiakov.
Nastaviteľné držiaky možno nastaviť na štvorcové alebo obdĺžnikové tvary od 20x20 centimetrov po 43x43 centimetrov. Skutočne, prvou vecou, ktorú uvidíte pri otvorení balenia komínového ventilátora, sú nastaviteľné držiaky s inštrukciami na inštaláciu a s regulátorom rýchlosti.

Prvým krokom je zmerať výstup komína, aby ste už mohli nastaviť nastaviteľné držiaky v balení vypočítaním 1 centimetra viac ako meranie výstupu.
Pevne pripojte držiaky k základni komínového ventilátora dodávané šróby v balení od Gemi Elettronica.
Položte komínový ventilátor na komín a upevnite ho dvoma väčšími šróby súčasť balenia.

Ak máte rúru v štvorcovej murive a oba výstupy sú na rovnakej úrovni, musíte inštalovať komínový ventilátor so štvorcovými alebo obdĺžnikovými nastaviteľnými držiakmi kryjúc medzeru medzi rúrou a murivom maltou alebo plechom.

Ak namiesto toho máte viaceré okrúhle komínové rúry vo štvorcovom murive, musíte predĺžiť komín, kde má byť vložený komínový ventilátor a inštalovať model s okrúhlym adaptérom.

Ak rozmermi komína prekračujú 43x43 centimetrov (napríklad 50x50 centimetrov), umiestnite základňu komínového ventilátora priamo na výstupe, upevnite ju na murivo na 4 rohoch, kde už sú 4 otvory a použite väčšie držiaky ako podporu.

Nakoniec, ak sú len dva zo štyroch strán odmerané väčšie ako 43 centimetrov a ostatné dve sú menšie ako 43 cm (napríklad 45x40 cm), inštalácia komínového ventilátora sa musí vykonať so štíhlejšími držiakmi.

Posledným krokom, predtým než si plne užijete krb vďaka komínovému ventilátoru od Gemi Elettronica, je elektrické pripojenie.

Pripojenie možno vykonať dvoma spôsobmi: vonkajšie k komínu s káblom 3x1,5, alebo vnútorne do komína pomocou nášho kábla odolného voči vysokým teplotám, ktorý sa musí zakúpiť samostatne.

Začnite od komínového ventilátora a vedte kábel pozdĺž komína, kým nedosiahnete regulátor rýchlosti, ktorý je zvyčajne umiestnený v interiéri. V regulátore rýchlosti musíte pripojiť dve žice komínového ventilátora (kde je napísané MOTOR), dve spoločné zemné vodiče systému zemnutia a komínového ventilátora a dve napájacie vodiče (kde je napísané 220 V).

Po týchto jednoduchých a rýchlych krokoch je komínový ventilátor od Gemi Elettronica pripravený k použitiu na odstránenie problémov so dymom v komíne.

V rámci vesmíru Gemi s hrdosťou predstavujeme našu širokú škálu odsávačov dymu pre kachle,každý s jedinečnýmivlastnosťami, ktoré uspokoja rôzne potreby našich zákazníkov. Naša oddanosť k vynikajúcnostinás viedla k vytvoreniupestrej ponuky modelov, aby sme zabezpečili, že každý detail bol starostlivo navrhnutý aošetrený.

Odsávačepre kachle "základné": Tiracamino pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivéa efektívne riešenia,ponúkame našu líniu základných odsávačov pre kachle. Tieto modely boli navrhnuté s cieľomposkytnúť solídne výkonyza dostupnú cenu a zabezpečiť efektívne odstránenie dymu bez kompromisov sokvalitou.
Hlavné vlastnosti: 300 C°odsávanie, 3 roky záruka a 2500 M³/h odsávacia sila.

Odsávačepre kachle "profesionálne": Ak hľadáte profesionálne výkony,charakterizované ešte väčšousilou a spoľahlivosťou, naše profesionálne odsávače dymu sú ideálnou voľbou.
Hlavnévlastnosti: 700 C° odsávanie,6 rokov záruka a 3800 M³/h odsávacia sila.

Naša kolekcia sa rozširuje aj na rôzne odsávače vyrobené z kvalitných materiálov, ako jenerezová oceľ a meď.

Odsávačepre kachle"oceľ": Odsávače z nerezovej ocele zobrazujú modernú eleganciu a súnavrhnuté tak, abyodolali výzvam času, ponúkajúc efektívne odsávanie a sofistikovaný štýl.

Elektrickýodsávač dymu so 6rýchlosťami, navrhnutý úplne z nerezovej ocele Aisi 304. Vďaka svojej konštrukcii odolávakoroziám spôsobenýmatmosférickými podmienkami a morskou solou, čo zabezpečuje dlhšiu životnosť. Síla motora3800m³/h, možnosťinštalácie na akýkoľvek priemer komínového potrubia. Odolnosť odsávača dymu až do 700° vprípade požiaru.

Odsávače pre kachle"meď": Nadruhej strane odsávače z meďe nie len odzrkadľujú klasickú krásu, ale tiež sa môžu pochváliťvlastnosťami odolnostiv čase.
Elektrický odsávač dymu v meďovom komíne je špičkovým modelom elektrickýchodsávačov Gemi. Postavenýúplne z nerezovej ocele Aisi 304, aby odolal atmosférickým vplyvom a morskej soli. Dôkladnápozornosť venovaná ajestetike, vďaka medenej povrchovej úprave. Ako profesionálny model "čierna hlava"odsáva3800m³/h a odoláva až do700°. Riešenie problému s dymom zaručené. Ideálny pre kachle, kachle, grily, pece atď.Záruka na celú konštrukciuodsávača dymu na 10 rokov.

Kúpiť teraz!.