Elektrický plot pre jelene: Ako postaviť najlepší plot.

Elektrický plot pre jelene: Ako postaviť najlepší plot.

Elektrický plot pre jelene

Elektrický ohradník pre jelene je jedným z najlepších riešení na zabránenie vpádu jelenov na naše pozemky.

Elektrický plot pre jelene musí byť postavený z odolných materiálov ako je drevo, kov alebo betón. Veľkosť plotu bude závisieť od veľkosti pozemku, ktorý chcete ochrániť.

Jeleň: Kľúčové vlastnosti

Jelen, tiež známy ako daň alebo daň (vedecký názov: Dama dama), patria medzi parnokopytníky z čeľade jelenovitých. Tieto zvieratá sa vyznačujú niekoľkými charakteristickými rysmi:

  1. Veľkosť: Jeleň má strednú veľkosť, pričom dospelí samci dosahujú výšku pleca asi 90-110 centimetrov a hmotnosť sa pohybuje medzi 60 a 150 kilogrammi. Samice sú zvyčajne menšie ako samci.

  2. Fyzický vzhľad: Jeleň má počas leta krátke, hrubé červenohnedé srsť, ktorá sa v zime stáva tmavšou a hustejšou. Na zadných nohách majú charakteristické biele srdiečko vo forme srdca.

  3. Parohy: Samci aj samice jelenov rastú rozvetvené parohy. Parohy samcov sú zvyčajne väčšie a komplexnejšie, s vetvenou štruktúrou rastúcou z lebky. Parohy samic sú kratšie a menej rozvetvené.

  4. Strava: Jeleni sú rastlinozúrce a hlavné jedlo tvoria listy, výhonky, trávy, kvety, ovocie a kôra stromov. Ich strava sa môže líšiť v závislosti od sezónnej dostupnosti potravy.

  5. Správanie: Jeleni sú hlavne súmrakovo a nočné zvieratá, hoci ich možno pozorovať aj počas dňa v určitých situáciách. Zvyčajne sú plachí a opatrní, často sa ukrývajú v lesných oblastiach, aby sa vyhli priamemu kontaktu s ľuďmi.

Ako vysoko vie jelen skočiť?

Jelen vie skočiť až do výšky 2 metrov.

Schopnosť skákania jelenov môže byť rôzna v závislosti na faktoroch ako vek, fyzický stav a konkrétna situácia.

Je však dôležité poznamenať, že jeleni sú známi svojou schopnosťou preskočiť vertikálne prekážky značnej výšky, vrátane plotov a ďalších prirodzených prekážok, vďaka svojej obratnosti a silným nohám.

Ako vysoký by mal byť plot na zabránenie vstupu jelenov?

Elektrický ohradník pre jelene musí byť dostatočne vysoký, aby im zabránil v prekročení. Priemerne odporúčaná výška pre plot pre jelenov je aspoň 2 metre. Jeleni sú veľmi obratné zvieratá, ktoré dokážu skákať pozoruhodné výšky.

Okrem toho musí byť plot dostatočne pevný, aby odolal pokusom jelenov ho prevrátiť alebo prekopať pod ním. Je dôležité vybrať kvalitné a odolné materiály na stavbu ohradníka.

Aký je najlepší spôsob ako ochrániť majetok pred jelenmi? Elektrický ohradník...

Elektrické ohradníky pre jelenov sú inovatívnym systémom, ktorý umožňuje ochraniť jelenov a okolité oblasti, zabezpečujúc harmonickú spolunažívanie medzi divou zverou a ľudskými osadami.

Tieto ohradníky sú účinným riešením na zníženie škôd na plodinách a environmentálnom dedičstve, umožňujúc udržateľnú správu populácií jelenov. V tomto texte preskúmame vlastnosti elektrických ohradníkov pre jelenov, ich výhody a najlepšie postupy na správne použitie.

Elektrické ohradníky pre jelenov pozostávajú z radu stĺpkov prepojených elektrickými drôtmi, generujúcimi nízkonapäťový elektrický šok. Tento šok vytvára virtuálnu prekážku, ktorá bráni jelenom prejsť cez plot.

Elektrické drôty sú umiestnené na vhodných výškach, aby zabránili jelenom vo vyskočení cez ne a sú pripojené k ovládaciemu zariadeniu, ktoré reguluje frekvenciu a intenzitu elektrických šokov.

Aké sú výhody ohradníka pre jelenov?

Existuje niekoľko výhod pri stavbe elektrického ohradníka pre jelenov:

  1. Ochrana plodín: Jeleni sú známi tým, že poškodzujú poľnohospodárske plodiny, živia sa výhonkami, kvetmi a ovocím. Elektrické ohradníky vytvárajú fyzickú prekážku, ktorá bráni jelenom v prístupe k pestovaným oblastiam, čím sa znižujú straty a škody na plodinách.

  2. Ochrana biodiverzity: Elektrické ohradníky prispievajú k udržaniu ekologickej rovnováhy chránených oblastí. Obmedzením prístupu jelenov do určitých oblastí sa môže podporiť rast domácich rastlín, čím sa zlepšuje biologická rozmanitosť a prežitie ďalších rastlinných a živočíšnych druhov.

Aké sú komponenty na stavbu ohradníka pre jelenov?

Na vybudovanie efektívneho ele

Rozsah produktov elektrického ohradenia spoločnosti Gemi

V spoločnosti Gemi, našej spoločnosti, nájdete nielen široký výber vodičovpre elektrické ohradenie, ale aj široký výber elektrifikátorov, ponúkajúcich až 5rôznych typov, každý skonkrétnymi vlastnosťami a jedinečnými výhodami:

Elektrifikátory z 220V prúdu s dokonalým a bezpečným prevádzkovanímpre ohrady až do 5km;

Elektrifikátor z 220V prúdu s dokonalým a bezpečným prevádzkovanímpre ohrady až do 8 km;

Elektrifikátor z batérie 12V/220V s dokonalým a bezpečnýmprevádzkovaním pre ohrady až do5 km a 6J;

Elektrifikátor z batérie 12V/220V vybavený 2 batériami s dokonalým abezpečnýmprevádzkovaním pre ohrady až do 5 km a 6J;

Elektrifikátor z batérie 12V/220V s solárnym panelom s dokonalým abezpečnýmprevádzkovaním pre ohrady až do 5 km a 6J.

Navyše ponúkame široký sortiment vysokokvalitných elektrických drôtov a pások spolu sizolátormi navrhnutými preakýkoľvek typ podpory, ktorý si vyberiete pre svoje elektrické ohradenie:

Izolátory pre drevené stĺpy;

Izolátory pre železné stĺpy;

Izolátor s dvojitým hákom;

Skrutkovací a vyskrutkovací držiak pre izolátory stĺpov z dreva.

My v spoločnosti Gemi sa odlišujeme od konkurencie vďaka päťdesiatročnej skúsenosti v odvetvía schopnosti poskytovaťindividuálne riešenia pre špecifické potreby každého zákazníka. Naša starostlivosť ozákazníka je maniakálna,poskytujeme úplnú podporu od okamihu nákupu až po jeho vybavenie. Sme k dispozíciitelefonicky na +390287165556, prostredníctvom chatualeboe-mailom.

Výhody nákupu u Gemi

  1. Bezplatné vrátenie do 100 dní;
  2. Rýchla doprava po celom svete;
  3. Všetky produkty sú vyrábané nami v Taliansku z najvyššej kvality surovín;
  4. Všetky produkty spĺňajú právne bezpečnostné normy a sú certifikované;
  5. Máme viac ako 5000 recenzií na najväčšom portáli recenzií na svete: Trustpillot;
  6. Naša päťdesiatročná skúsenosť je úplne k dispozícii;
  7. Máme takmer 1000 videorecenzii na portáli Video recenzií TrustVideos, kde sú videásvedectvami používateľov.

Kúpiť teraz!.