Z môjho krbu vychádza dym! Čo mám robiť?

Z môjho krbu vychádza dym! Čo mám robiť?

Prečo váš krb zadymuje dom?

Váš krb je tradičným a úžasným prvkom vo vašom dome, ale môže sa zmeniť na nočnú moru, keď začne produkovať dym namiesto tepla. To môže spôsobiť nepohodlie, zlé pachy a dokonca zdravotné problémy pre obyvateľov domu. Poďme preskúmať najčastejšie príčiny tohto problému a ako im čeliť.

Hlavné dôvody, ktoré ovplyvňujú správnu funkciu krbu, sú viacero, vrátane: nesprávne dimenzovaný komínový komín; neizolovaný studený komín; zakrivený komín; nedostatok vzduchu vo vnútorných miestnostiach; nepriaznivý vietor; zle postavený komín alebo zle navrhnutý krb.

Dĺžka komína môže tiež ovplyvniť prítomnosť dymu. Ak je komín príliš krátky v porovnaní s veľkosťou miestnosti alebo silou ohňa, výsledkom bude zlá cirkulácia vzduchu a dym bude mať tendenciu sa hromadiť vnútri.

Ako poznať, či váš krb vyvaľuje?

Keď je reč o používaní krbu, je dôležité pochopiť, či komín správne vyvaľuje. Krb so zlým vyvaľovaním môže viesť k sérii problémov, ako je šírenie dymu v dome alebo hromadenie sa oxidu uhoľnatého. Pre zabezpečenie bezpečnosti a pohodlia vášho domova je dôležité rozpoznať príznaky, ktoré naznačujú, či krb funguje správne.

Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako zistiť, či krb vyvaľuje dobre, je pozorovať dym, ktorý vychádza z komína. Ak dym vychádza rovnomerne a priamo nahor, je to dobré znamenie, že krb funguje správne. Naopak, ak sa dym tlačí späť do miestnosti alebo sa šíri po stranách, môže to naznačovať problém s odtahom.

Ďalším signálom, na ktorý treba dávať pozor, je prítomnosť sadzí na skle krbu. Ak sa sadze rýchlo hromadia na sklách, môže to byť indikáciou toho, že krb nedostáva dosť vzduchu na správne spaľovanie. V tomto prípade môže byť potrebné zvýšiť otvor pre prívod vzduchu alebo vyčistiť akékoľvek prekážky.

Okrem toho, ak cítite dym v dome aj keď je krb zapnutý a funguje, znamená to, že existuje problém s odtahom. Môže byť potrebné skontrolovať komínový komín na bloky alebo prekážky, ktoré bránia dymu v správnom vychádzaní.

Je tiež dôležité zvážiť prítomnosť vzduchových prúdov vo vnútri domu. Ak sú otvorené okná alebo dvere blízko krbu, môže to spôsobiť prúdenie vzduchu, ktoré ovplyvňuje odtah. Zatvorenie okien a kontrola ťahov môže pomôcť vyriešiť problém.

V niektorých prípadoch môže byť problém spôsobený nesprávnym dimenzovaním komína pre miestnosť. Ak je komín príliš malý, nemusí byť schopný vygenerovať dosť ťah na správne spaľovanie dreva. V tomto prípade môže byť potrebné konzultovať s odborníkom na zmenu veľkosti komína alebo na inštaláciu nového.

Nakoniec, ak máte podozrenie z problému s odtahom vo vašom krbu, vždy je vhodné vyhľadať pomoc odborníka. Expert dokáže uskutočniť dôkladné posúdenie krbu a identifikovať akékoľvek problémy s odtahom. Môže byť potrebné vyčistiť komínový komín, vymeniť vrchol komína alebo vykonať iné opravy, aby sa zabezpečila správna prevádzka krbu.

Zhrnutím, pochopenie toho, či krb vyvaľuje správne, je nevyhnutné pre zabezpečenie bezpečnosti a pohodlia vášho domova. Pozorovanie dymu vychádzajúceho z komína, kontrola prítomnosti sadzí na sklách krbu a overenie prítomnosti dymového zápachu v dome sú všetky dôležité signály, na ktoré je potrebné dávať pozor. Ak sa vyskytnú problémy, odporúča sa konzultovať s odborníkom pre dôkladné posúdenie a akékoľvek potrebné opravy.

Vyvaľuje váš krb?

My v GEMI máme riešenie s našimi komínovými aspirátormi!

Naše produkty

V rámci vesmíru GEMI sme hrdí na predstavenie našej širokej škály komínových dymových aspirátorov, z vonkajšej strany s jedinečnými vlastnosťami, ktoré zodpovedajú rôznym potrebám našich zákazníkov. Naša oddanosť kvalite nás viedla k vytvoreniu rôznych modelov, zabezpečujúc, že každý detail bol starostlivo navrhnutý a spracovaný.

Základné komínové aspirátory: Pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivé a efektívne riešenia, ponúkame našu sériu základných komínových aspirátorov. Tieto modely sú navrhnuté tak, aby poskytli spoľahlivý výkon za dostupnú cenu, zabezpečujúc efektívne odstránenie dymu bez toho,

V rámci vesmíru Gemi s hrdosťou predstavujeme našu širokú škálu odsávačov dymu pre kachle,každý s jedinečnýmivlastnosťami, ktoré uspokoja rôzne potreby našich zákazníkov. Naša oddanosť k vynikajúcnostinás viedla k vytvoreniupestrej ponuky modelov, aby sme zabezpečili, že každý detail bol starostlivo navrhnutý aošetrený.

Odsávačepre kachle "základné": Tiracamino pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivéa efektívne riešenia,ponúkame našu líniu základných odsávačov pre kachle. Tieto modely boli navrhnuté s cieľomposkytnúť solídne výkonyza dostupnú cenu a zabezpečiť efektívne odstránenie dymu bez kompromisov sokvalitou.
Hlavné vlastnosti: 300 C°odsávanie, 3 roky záruka a 2500 M³/h odsávacia sila.

Odsávačepre kachle "profesionálne": Ak hľadáte profesionálne výkony,charakterizované ešte väčšousilou a spoľahlivosťou, naše profesionálne odsávače dymu sú ideálnou voľbou.
Hlavnévlastnosti: 700 C° odsávanie,6 rokov záruka a 3800 M³/h odsávacia sila.

Naša kolekcia sa rozširuje aj na rôzne odsávače vyrobené z kvalitných materiálov, ako jenerezová oceľ a meď.

Odsávačepre kachle"oceľ": Odsávače z nerezovej ocele zobrazujú modernú eleganciu a súnavrhnuté tak, abyodolali výzvam času, ponúkajúc efektívne odsávanie a sofistikovaný štýl.

Elektrickýodsávač dymu so 6rýchlosťami, navrhnutý úplne z nerezovej ocele Aisi 304. Vďaka svojej konštrukcii odolávakoroziám spôsobenýmatmosférickými podmienkami a morskou solou, čo zabezpečuje dlhšiu životnosť. Síla motora3800m³/h, možnosťinštalácie na akýkoľvek priemer komínového potrubia. Odolnosť odsávača dymu až do 700° vprípade požiaru.

Odsávače pre kachle"meď": Nadruhej strane odsávače z meďe nie len odzrkadľujú klasickú krásu, ale tiež sa môžu pochváliťvlastnosťami odolnostiv čase.
Elektrický odsávač dymu v meďovom komíne je špičkovým modelom elektrickýchodsávačov Gemi. Postavenýúplne z nerezovej ocele Aisi 304, aby odolal atmosférickým vplyvom a morskej soli. Dôkladnápozornosť venovaná ajestetike, vďaka medenej povrchovej úprave. Ako profesionálny model "čierna hlava"odsáva3800m³/h a odoláva až do700°. Riešenie problému s dymom zaručené. Ideálny pre kachle, kachle, grily, pece atď.Záruka na celú konštrukciuodsávača dymu na 10 rokov.

Kúpiť teraz!.