Ako umiestniť drôty elektrického ohradníka? Tu je kompletný návod...

Ako umiestniť drôty elektrického ohradníka? Tu je kompletný návod...

Ako umiestniť drôty elektrického ohradníka?


Často si môžete pripadať vystrašení, keď príde na použitie elektrického plotového drôtu kvôli neistotám, ako ho nainštalovať tak, aby bol bezpečný a účinný pri ochrane proti divým zvieratám alebo pri ochrane dobytka.
Nemusíte sa však obávať, ste na správnom mieste.
Ale najprv sa pozrime na výhody použitia elektrického plotového drôtu:

1. Prevádzková efektívnosť:

Elektrické plotové drôty ponúkajú veľmi efektívnu metódu na riadenie dobytka. S ich schopnosťou poskytovať riadený elektrický impulz umožňujú tieto ploty rýchle a efektívne usmerňovať, oddeliť alebo udržiavať zvieratá. Toto významne znižuje čas a úsilie potrebné na denné operácie, čím umožňuje farmárom sústrediť sa na iné dôležité aktivity.

2. Bezpečnosť dobytka:

Jedným z kľúčových aspektov elektrických plotových drôtov je schopnosť poskytnúť bezpečnú bariéru bez trvalého poškodenia zvierat. Elektrický impulz je dostatočný na odstrašenie zvierat od dotyku s plotom, pričom nezpôsobuje vážne zranenia. To nielenže chráni dobytok pred vonkajšími nebezpečenstvami, ale tiež zabraňuje riziku samovražedných škôd pri pokusoch o útek.

3. Ochrana plodín:

Okrem riadenia dobytka sa elektrické plotové drôty používajú na ochranu plodín pred divokými zvieratami a škodcami. Prítomnosť elektrickej bariéry účinne odrádza poškodzujúce zvieratá, udržiavajúc plodiny v bezpečí a znižujúc potrebu dramatických opatrení, ako je nadmerné používanie pesticídov.

4. Jednoduchá inštalácia a údržba:

Inštalácia elektrických plotových drôtov je relatívne jednoduchá a môže byť prispôsobená na základe konkrétnych potrieb farmy. Údržba je rovnako jednoduchá, s potrebou pravidelného skontrolovať systém, aby sa zabezpečilo správne fungovanie. Toto vedie k nižším prevádzkovým nákladom a väčšiemu pokojnému svedomiu pre farmárov.

5. Prispievanie k udržateľnému poľnohospodárstvu:

Používanie elektrických plotových drôtov je v súlade s cieľmi udržateľného poľnohospodárstva, čím sa redukuje závislosť od škodlivých environmentálnych praktík. Optimalizované riadenie dobytka a ochrana plodín bez nadmerného používania chemikálií pomáha zachovať zdravie pôdy a okolitého ekosystému.

Záverom môžeme konštatovať, že elektrické plotové drôty sú základným prvkom moderného poľnohospodárstva so svojimi výhodami v oblasti prevádzkovej efektívnosti, bezpečnosti dobytka, ochrany plodín a prispievania k udržateľnému poľnohospodárstvu. Prijatie tejto technológie je múdrou voľbou pre farmárov, ktorí smerujú k rovnováhe medzi produktivitou a environmentálnou zodpovednosťou.

Ideálne výšky na umiestnenie elektrických plotových drôtov

Správna inštalácia elektrického plotu je kľúčová pre zabezpečenie bezpečnosti zvierat a celkový úspech systému. Voľba správnej výšky na umiestnenie plotových drôtov závisí v podstate od veľkosti zvierat, ktoré majú byť obsiahnuté alebo chránené. Pozrime sa, ako prispôsobiť výšky, aby sme zabezpečili bezpečné a efektívne prostredie.

1. Malé zvieratá:

Pre malé zvieratá ako sliepky, králiky, zajace, by mala byť výška plotových drôtov postačujúca na zabránenie im vyskočiť cez alebo prejsť cez. Všeobecne platí, že výška od 20 do 80 cm, pri umiestnení drôtov každých 20 cm. Odporúčaná hrúbka drôtu je medzi 2,2 a 4 mm. Tento opatrenie je vhodné na odrádzanie menších zvierat bez poškodenia.

2. Stredne veľký dobytok:

Pre stredne veľké zvieratá ako ovce, kozy, lasice, kone, líšky, vlky, osle, kuna, by mala byť výška plotu zvýšená. Odporúčaná výška medzi 30 a 120 centimetrov, pri umiestnení drôtov približne každých 30 cm. Odporúčaný drôt je 4 mm hrubý. Tým sa zabezpečí, že zvieratá nemôžu skočiť cez plot, udržiavajúc ich v bezpečí a zabránia tak možným únikom. Pre väčšie zvieratá je možné použiť aj vodičovpre elektrické ohradenie, ale aj široký výber elektrifikátorov, ponúkajúcich až 5rôznych typov, každý skonkrétnymi vlastnosťami a jedinečnými výhodami:

Elektrifikátory z 220V prúdu s dokonalým a bezpečným prevádzkovanímpre ohrady až do 5km;

Elektrifikátor z 220V prúdu s dokonalým a bezpečným prevádzkovanímpre ohrady až do 8 km;

Elektrifikátor z batérie 12V/220V s dokonalým a bezpečnýmprevádzkovaním pre ohrady až do5 km a 6J;

Elektrifikátor z batérie 12V/220V vybavený 2 batériami s dokonalým abezpečnýmprevádzkovaním pre ohrady až do 5 km a 6J;

Elektrifikátor z batérie 12V/220V s solárnym panelom s dokonalým abezpečnýmprevádzkovaním pre ohrady až do 5 km a 6J.

Navyše ponúkame široký sortiment vysokokvalitných elektrických drôtov a pások spolu sizolátormi navrhnutými preakýkoľvek typ podpory, ktorý si vyberiete pre svoje elektrické ohradenie:

Izolátory pre drevené stĺpy;

Izolátory pre železné stĺpy;

Izolátor s dvojitým hákom;

Skrutkovací a vyskrutkovací držiak pre izolátory stĺpov z dreva.

My v spoločnosti Gemi sa odlišujeme od konkurencie vďaka päťdesiatročnej skúsenosti v odvetvía schopnosti poskytovaťindividuálne riešenia pre špecifické potreby každého zákazníka. Naša starostlivosť ozákazníka je maniakálna,poskytujeme úplnú podporu od okamihu nákupu až po jeho vybavenie. Sme k dispozíciitelefonicky na +390287165556, prostredníctvom chatualeboe-mailom.

Výhody nákupu u Gemi

  1. Bezplatné vrátenie do 100 dní;
  2. Rýchla doprava po celom svete;
  3. Všetky produkty sú vyrábané nami v Taliansku z najvyššej kvality surovín;
  4. Všetky produkty spĺňajú právne bezpečnostné normy a sú certifikované;
  5. Máme viac ako 5000 recenzií na najväčšom portáli recenzií na svete: Trustpillot;
  6. Naša päťdesiatročná skúsenosť je úplne k dispozícii;
  7. Máme takmer 1000 videorecenzii na portáli Video recenzií TrustVideos, kde sú videásvedectvami používateľov.

Kúpiť teraz!.